Praktische informatie

Voor aanvang van de intake krijg je een uitgebreide vragenlijst thuisgestuurd. Deze mag je invullen en naar mij terugzenden. Dan volgt het intakegesprek. Dit neemt ongeveer één tot anderhalf uur in beslag.  Tijdens het intakegesprek worden er ook enkele testen gedaan bij het kind.

Behandelplan
Naar aanleiding van het gesprek en de testen wordt er specifiek voor jou of jouw kind een behandelplan met oefenschema gemaakt. Het behandelplan en het oefenschema bespreken we in een volgende afspraak. Het oefenschema bestaat uit motorische- en massageoefeningen. Indien nodig worden er voedingsadviezen gegeven. 
Na de uitleg begin je met oefenen; deze oefeningen (10 tot 15 minuten per keer) moeten zes keer in de week gedaan worden. Twee weken nadat je met het oefenschema begonnen bent, hebben we een belafspraak om te bespreken hoe het gaat en eventueel het schema aan te passen. Als je eerder behoefte heeft aan contact mag je uiteraard ook zelf contact opnemen. 

Daarna volgt er iedere maand een afspraak die ongeveer één uur duurt. Er wordt besproken hoe het met jou of jouw kind gaat. Eventueel worden testen herhaald en het oefenschema wordt zo nodig aangepast.

Kosten
De kosten van een consult tijdens de intakefase bedragen 80 euro.
In de behandelfase kost een consult 60 euro. 
Het gehele traject duurt – afhankelijk van de hulpvraag – een half jaar tot een jaar. 

Locaties
Mijn praktijk is gevestigd aan de Buys Ballotstraat 3 in Winterswijk. Per maart 2023 is het ook mogelijk om voor BSM- de Jong behandelingen naar logopediepraktijk Oost-Gelre aan de Rapenburgsestraat 48 in Lichtenvoorde te komen. Ik zal daar logopedische behandelingen uitvoeren, gecombineerde behandelingen logopedie en BSM-de Jong, maar ook BSM-de Jongbehandelingen. Ik hoop jullie daar te zien!

Verzekering
Praktijk Mijn Brein is aangesloten bij de BBT. De meeste zorgverzekeraars vergoeden (gedeeltelijk) de behandelkosten vanuit de aanvullende verzekering. De vergoeding valt onder natuurgeneeskundige behandeling.

Het is raadzaam om even bij uw eigen verzekering te informeren. 

AGB code zorgverlener: 90111792 
AGB code praktijk: 90070585
BBT Lidnummer: 2021.1
KvK-nummer: 000049905740
NIBIG registratienummer: 730621

Links
BSM de Jong therapeuten
NIBIG – Klachten
Privacyverklaring
Behandelovereenkomst
LogopedieLichtenvoorde.nl